تحقیقات بسیاری بر روی ارتباط ترکیبات آنتی اکسیدان‌ها در کارکرد مغز و اعصاب در کشور انجام شده که نتایج مطلوبی را نیز به همراه داشته است، معمولا این نوع تحقیقات کمتر در سایر نقاط دنیا صورت می‌گیرد و ایران در این زمینه گامهای موثری برداشته است

پژوهش در باره روی تاثیر آنتی‌اکسیدان‌ها در کارکرد مغز

دکتر رضا امانی، رییس مرکز تحقیقات تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: ، در مورد ارتباط آنتی اکسیدان‌ها با کارکرد مغز، گفت: بهترین ترکیبات آنتی اکسیدانی در میوه‌ها و سبزی‌های تازه و مقداری هم نیز در حبوبات است، هرچه میوه و سبزی پر رنگ تر باشد، ترکیبات آنتی اکسیدانی آن بیشتر است و ارزش تغذیه بالاتری دارد.
وی ادامه داد:  مغز یک عضو فعال است که مصرف اکسیژن و مقدار چربی بالایی دارد، در نتیجه میزان آسیب پذیری آن بالا است، این آسیب‌ها، آسیب‌های آنتی اکسیدانی هستند. کمکی که می‌توان از طریق تغذیه کرد، این است که منابعی از مواد خوراکی و ترکیباتی که در غذاها وجود دارد، را به خون و مغز برسانیم، تا از این آسیب‌ها که با گذشت زمان به همه‌ ما وارد می‌شود پیشگیری کنیم و کارکرد مغز را بهبود ببخشیم.

استاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان عنوان کرد: یکی از کارکردهای مهم آنتی اکسیدان‌ها، تاثیر آن‌ها به عنوان محافظ و یادگیری و کند شدن روند پیری مغز است؛ بنابراین اگر بتوانیم این تحقیقات را به نتیجه برسانیم کمک بزرگی به سلامت سیستم عصبی و کارکرد مغز کرده‌ایم.
وی با بیان اینکه تحقیقات در زمینه‌های مغز، اعصاب و جنبه‌های رفتاری امر دشواری است، زیرا اندازه‌گیری و کنترل آن مشکل است، گفت: به کمک همکاران و دانشجویان دوره‌های تخصصی ۱۵ سال روی این موضوع تحقیق می‌کنیم و تاکنون به نتایج خوبی رسیده‌ایم، پرداختن به این موضوع دارای جنبه‌های نوینی است و در دنیا روی این موضوع زیاد کار نشده است.

رییس مرکز تحقیقات تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تاکید بر اینکه بهترین ترکیبات آنتی اکسیدانی در میوه‌ها و سبزی‌های تازه و مقداری هم نیز در حبوبات موجود است، گفت: ما باید آسیبب‌های سیستم عصبی مغزی را از طریق مواد خوراکی موجود در تولیدات داخلی کشور، کاهش دهیم تا نیاز به درمان و دارو نداشته باشیم.
امانی افزود:  هرچه دیرتر فرد دچار پیری سلول‌های عصبی شود و هرچه ابتلا به بیماری‌هایی مانند ام اس، آلزایمر و پارکینسون به تاخیر افتد، طبیعتا زندگی بهتری خواهیم داشت.
وی بیان کرد: بخشی از تحقیقات ما هنوز زمان می‌برد به کاربرد برسد تا به عدد مشخصی در استفاده از مواد برسیم.  ما به نتیجه قطعی که مثلا بگوییم چه میزان ویتامین دی یا ترکیبات مواد خوراکی در زردچوبه یا سویا و غیر … بیماری ها را به تاخیر می‌اندازد، نرسیده‌ایم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *