اضافه وزن در دوران بارداری مهم‌ترین مشکل زنان باردار است که بی‌توجهی به آن و مصرف غذاهای پرکالری و رعایت نکردن رژیم غذایی می‌تواند مشکلات جدی و خطرناکی مانند ابتلا به دیابت بارداری، افزایش مسمومیت بارداری، فشارخون بالا و وزن گرفتن بیش از حد جنین،خطر بروز بیماری‌های قلبی- عروقی و دیابت جنین و در نتیجه احتمال زایمان زودرس و نواقص مادرزادی جنین را به همراه داشته باشد.
البته افزایش وزن در دوران بارداری یک پدیده طبیعی است اما اگر روند آن با توجه به قد و وزن مادر قبل از بارداری، بیش از مقادیر تعیین‌شده باشد مشکلاتی را برای مادر و جنین فراهم خواهد کرد. درواقع میزان افزایش وزن زنان در دوران بارداری به شاخص توده بدنی یا BMI آنها بستگی دارد. برای به دست آوردن BMI باید وزنتان را برحسب کیلوگرم بر مجذور قدتان بر حسب متر تقسیم کنید. BMI کمتر از ۲۰ نشاندهنده کمبود وزن است و خانم‌های بارداری که در این گروه قرار دارند می‌توانند بین ۱۶ تا ۱۸ کیلوگرم وزن اضافه کنند. BMI بین ۲۰ تا ۲۵ به معنای وزن متعادل است. این افراد نیز می‌توانند در دوران بارداری بین ۱۲ تا ۱۶ کیلوگرم اضافه وزن داشته باشند اما BMI بین ۲۵ تا ۳۰ مقداری اضافه وزن را نشان می‌دهد. این خانم‌ها نباید بیشتر از ۶ تا ۹ کیلوگرم به وزنشان اضافه شود و در نهایت BMI بالای ۳۰ نشاندهنده چاقی مفرط است.
خانم‌هایی که خیلی چاقند باید حتما قبل از باردار شدن به متخصص تغذیه مراجعه و وزنشان را کم کنند زیرا در غیر این صورت احتمال خطر سقط جنین در آنها چندین برابر خواهد بود. به همه
خانم‌های باردار توصیه می‌شود از بی‌تحرکی و استراحت مطلق در دوران بارداری بپرهیزند و حداقل نیم ساعت پیاده‌روی و سایر فعالیت‌های ورزشی سبک را در برنامه روزانه‌شان بگنجانند. همچنین مصرف انواع میوه‌ها و سبزی‌ها را جایگزین مواد قندی و پرچرب کنند تا جلوی افزایش وزن بی‌رویه را بگیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *