ضربان قلب نامنظم شما به این معناست که خون به اندازه کافی و آن طور که باید، جریان پیدا نمی کند و ممکن است لخته های خون در داخل قلب شما ایجاد شوند. اگر یکی از این لخته ها به مغز برود، می تواند موجب سکته مغزی شود. پزشک شما ممکن است داروهایی به شما توصیه کند، اما دوره درمان شما به سن، علائم و دفعات بروز بیماری، مدت زمانی که فیبریلاسیون دارید، هر گونه مشکلات سلامتی دیگر، و سابقه سکته مغزی شما، بستگی دارد. با مجله سلامتی راستینه همراه شوید.
تشخیص درمان برای بیماری فیبریلاسیون دهلیزی
رقیق کننده های خون
برای کمک به کاهش احتمال تشکیل لخته، ممکن است پزشک شما یک رقیق کننده قوی تر به نام ضد انعقاد تجویز کند، به ویژه اگر فشار خون بالا، دیابت یا نارسایی قلبی داشته باشید. شایعترین نوع این دارو وارفارین (کومادین) است. این دارو می تواند خطر سکته مغزی شما را کاهش دهد، اما شما باید به طور مکرر آزمایش خون انجام دهید، و مراقب باشید بریدگی یا سایر آسیب ها ایجاد نشوند. بعضی غذاها نیز می توانند باعث کاهش کارآیی وارفارین شوند.
دیگر رقیق کننده های خون
ضد انعقادهای جدیدتر از جمله آپیکسابان (الیکویس)، دابیگاتران (پراداکسا) ادوکسان (لیکسیانا، ساوایسا) و ریواروکسابان (زاکرلتو) نیز خطر سکته مغزی را کاهش می دهند. وقتی این نوع داروها را مصرف میکنید، مجبور نیستید مرتب آزمایش خون انجام دهید. علاوه بر این، غذاها نیز تاثیری بر کارایی آنها ندارد. اما باز هم ممکن است مشکلات خونریزی داشته باشید.
کاهش ضربان قلب شما
هنگامی که ضربان قلب شما خیلی سریع است، دارو می تواند آن را کاهش دهد و فشار عضله قلب شما را کم کند. به دست آوردن میزان کمتر از ۱۰۰ ضربان در دقیقه می تواند به شما کمک کند احساس بهتری داشته باشید. برای انجام این کار، پزشکان بسته به سلامت شما، اغلب بتا بلوکرها یا مسدود کننده های کانال کلسیم را تجویز می کنند.
برگرداندن ریتم قلب نامنظم
بعضی از افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی نیاز به کاردیوورژی الکتریکی دارند تا ریتم قلب آنها برگردد. در حالی که شما تحت بیهوشی خفیف هستید، پزشک با استفاده از پچ یا دست به آرامی قلبتان را مورد شوک قرار می دهد.
پزشک ممکن است بخواهد ابتدا سونوگرافی انجام دهید تا لخته های قلب شما بررسی شوند. اگر لخته ای داشته باشید، باید چندین هفته قبل از عمل، از رقیق کننده های خون مصرف کنید.
احیای قلب با ضد آریتمی ها
حدود نیمی از افرادی که کاردیوورژن (شوک هماهنگ قلبی) داشتند دوباره دچار فیبریلاسیون دهلیزی میشوند. بنابراین پزشکان بعضی اوقات داروهای تحت عنوان ضد آریتمی ها را تجویز می کنند تا به حفظ ضربان قلب منظم کمک کنند. شما باید مرتب به پزشک خود مراجعه کنید زیرا ممکن است این داروها باعث عوارض جانبی مانند مشکلات ریتم قلب میشوند.
ابلیشن
هنگامی که داروها و درمان های الکتریکی تاثیری نداشته باشند، پزشک شما ممکن است روشی به نام ابلیشن (ablation) را پیشنهاد کند. در حالی که شما بیهوش هستید، جراح لوله ای نازک و انعطاف پذیر را در یک رگ بزرگ قرار داده و آن را به نقطه ای در قلب شما که گیر کرده است، هدایت می کند. بافت آن را با حرارت دادن یا انجماد از بین می برد. بسته به نوع ابلیشنی که دارید، ممکن است به دستگاه تنظیم کننده ضربان قلب نیاز داشته باشید.
دستگاه تنظیم کننده ضربان قلب برای ضربان ثابت
این وسیله کوچک که با باتری کار میکند در زیر پوست در نزدیکی گردن قرار می گیرد. این وسیله سیم هایی دارد که به قلب شما متصل می شوند تا زمانی که ضربان قلب خیلی کند میشود، به قلب کمک کند.
پس از جراحی، باید از کشیدن این ناحیه اجتناب کنید، اما به زودی خواهید توانست به فعالیت های معمول خود بازگردید. اکثر دستگاه های الکترونیکی مانند مایکروویو یا تلفن در دستگاه تنظیم کننده ضربان قلب اختلال ایجاد نمیکنند، اما برخی از سیستم های امنیتی و هدفون می توانند اختلال ایجاد کنند. به شما آموزش داده میشود که چه کار باید بکنید و چگونه نبض خود را چک کنید.
جراحی قلب
اگر دارو و روش های ساده تر کمک نکردند یا اگر مشکلات خاصی در قلب وجود داشته باشند، پزشک ممکن است عملی به نام روش Maze را توصیه کند. در این جراحی، جراح بریدگی های دقیقی برای شکاف سطح حفره های بالای قلب و قطع سیگنال های الکتریکی که ریتم قلب شما را مختل میکنند، ایجاد میکند. گاهی اوقات این عمل می تواند فقط با یک برش کوچک ” سوراخ کلیدی” انجام شود. اگر عمل جراحی اثرگذار باشد، باید علائم کمتری داشته باشید و بتوانید به طور طبیعی زندگی کنید.
تغییرات شیوه زندگی
مهم نیست که چطور بیماری خود را درمان می کنید، عادت های روزانه می توانند به قلب شما کمک کنند. رژیم غذایی مناسب برای قلب سالم داشته باشید. نوشیدن کافئین را ترک کنید. (برخی افراد متوجه میشوند که قهوه، نوشابه ها و چای علائم آنها را بدتر می کنند.) برچسب های داروها را به منظور بررسی ضد انعقادها مطالعه کنید، مخصوصا داروهای سرماخوردگی و سرفه. برای ورزش منظم انجام دهید. اگر سیگار می کشید، ترک کنید. اگر علائم شما بدتر شدند با پزشک خود صحبت کنید.