سلامت

چرا موی بعضی‌ها بیش از حد نازک و در معرض ریزش است؟
در افراد مختلف با نژاد و ژنتیک‌ متفاوت، ساقه مو ویژگی‌های متفاوتی دارد. در برخی از افراد طول دوره رشد مو یا آناژن فقط ۲ سال است؛ یعنی موی این افراد بیش از
۳۰ سانتی‌متر بلند نمی‌شود. در برخی دیگر این دوره ۸-۷ سال است و بلندی مو به بیش از ۱۲۰ سانتی‌متر هم می‌رسد. ضخامت، رنگ و حالت مو هم با توجه به ژنتیک افراد متفاوت و موضوعی سرشتی است که از والدین به فرزند به ارث می‌رسد.

-اختلال‌های تغذیه‌ای نیز می‌توانند باعث نازکی موها شوند:
کاهش ویتامین‌های گروه B، آهن و پروتئین در بدن باعث نازکی و بدحالتی مو می‌شود.

-راهی برای ضخیم‌کردن موها وجود دارد؟
اگر به طور ژنتیکی موی نازکی داشته باشیم، درمان ندارد. اصلا نباید خودمان را با دیگران مقایسه کنیم. البته اقدام‌های موضعی مثل کراتینه و پروتئینه کردن تا حدی باعث ضخیم‌تر شدن موها می‌شود اما نتیجه آنها خیلی محسوس نیست. اگر پوست سفیدی دارید، روشن کردن مو می‌تواند باعث کاهش تفاوت رنگ پوست صورت و مو و پرتر و ضخیم‌تر به نظر رسیدن موها شود.

اگر دلیل نازکی و کم‌پشتی موها اختلالات تغذیه‌ای‌ است، باید با رعایت رژیمی متعادل و متنوع سرشار از تمام گروه‌های غذایی و ریزمغذی‌های مورد نیاز بدن و در کنار آن مصرف مکمل‌ها، نیاز بدن را رفع کرد. در سایر موارد باید علت زمینه‌ای نازک شدن موها مشخص شود و با بررسی‌های هورمونی و تیروئیدی و درمان، موها دوباره ضخیم خواهد شد.
شامپوها تاثیری در ضخامت موها ندارند. البته در افرادی که موی نازکی دارند، استفاده از شامپوهای حالت‌دهنده می‌تواند باعث خوش‌حالتی و شکل گرفتن نسبی موها شود.

-افرادی که موهای نازکی دارند باید چگونه از آن مراقبت کنند؟ آیا این موها در معرض آسیب‌های بیشتری هستند؟
معمولا کسانی که موهای نازک و لختی دارند، بیشتر از سشوار و اتوی مو استفاده می‌کنند. گرچه این وسایل موقتی به مو حالت می‌دهد اما به‌تدریج باعث بدحالتی و حالت‌ نگرفتن مو و خشکی آن می‌شود. بهتر است این افراد خیلی برس نکشند چون مخصوصا اگر موهایشان خشک باشد، به شدت آسیب‌زاست.

این افراد از شامپوهای قوی نیز نباید استفاده کنند زیرا چربی از سطح مو کاملا پاک می‌شود و مو شکننده‌تر خواهد شد. در بستن مو هم باید توجه داشته باشند زیرا موهای نازک به آسیب‌های فیزیکی حساس‌ترند. به طور کلی بهتر است موهای نازک را کوتاه نگه داریم تا کمتر آسیب ببینند و هرازگاهی از ماسک‌های تغذیه‌کننده و حالت‌دهنده مو استفاده کنیم.

-در مورد کودکان چطور؟
در کودکان نیز یا نازکی مو ژنتیکی است یا به دنبال کم‌خونی و مشکلات تیروئیدی بروز می‌کند پس باید ابتدا علت زمینه‌ای را جستجو کرد.

-آیا تراشیدن مو در دوران نوزادی یا کودکی می‌تواند باعث ضخیم‌تر شدن موها در بزرگسالی شود؟
به اثبات رسیده که تراشیدن و تیغ زدن مو یا کوتاه کردن آن و حتی استفاده از شامپوهای پرپشت‌کننده مو در کودکی هیچ تاثیری در ضخیم‌تر شدن یا پرپشتی موها ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *