متخصصان چشم می گویند کودکان باید برای تشخیص به موقع مشکلات چشمی معاینات معمول را انجام دهند.

مشکلات بینایی در رشد کودکان موثر است!

بینایی ضعیف می تواند زندگی را برای افراد در هر سنی سخت تر کند، اما متخصصان چشم می گویند که این مشکلات در واقع می توانند بر عملکرد و سلامت کودکان تأثیر بگذارند.

متخصصان مرکز ملی بینایی و سلامت چشم کودکان در جلوگیری از نابینایی هشدار دادند، در صورت عدم درمان، برخی از شرایط مرتبط با چشم می توانند منجر به تاخیر رشد، مسائل یادگیری و از بین رفتن بینایی شوند.

هاگ پاری، رئیس و مدیرعامل مرکز پیشگیری از نابینایی، طی گزارشی در این باره در نشست خبری سازمان، گفت: “خبر خوب این است که بسیاری ازمشکلات بینایی در کودکان را می توان در صورت تشخیص زودهنگام با موفقیت درمان کرد.” مرکز پیشگیری از نابینایی، قدیمی ترین گروه بهداشت و ایمنی غیرانتفاعی است.

متخصان چشم گفتند که مشکلات بینایی بیش از یک کودک در ۲۰ کودک پیش دبستانی و یک چهارم از کودکان مدرسه ای را تاثیر قرار میدهد.

این گروه از متخصصان از والدین و مراقبان خواستند که معاینات معمول کودکان را به طور منظم پیگیری کنند حتی اگر هیچ مشکلی تجربه نکرده باشند. اگر کودکان هیچ نشانه ای از مشکلات چشمی را نشان ندهند، باید تحت معاینه جامع چشمی توسط متخصص اپتومتریست یا چشم پزشکی قرار گیرند.

این گروه اشاره کرد که کودکان معمولا در مورد دید خود شکایت نمی کنند. اما ممکن است نزدیک بینی (myopia) داشته باشند، که در دیدن اشیاء در فاصله دور مشکل دارند. کودکان همچنین می توانند دوربینی (hyperopia) داشته باشند که مشکل دیدن اشیاء در محدوده نزدیک است. همچنین شرایطی جدی تر از چشم وجود دارند که عبارتند از:

 

آمبلوپی یا تنبلی چشم

این مشکل علت اصلی از دست دادن بینایی کودکان است. در اکثر موارد، چشم های کودکان به درستی هماهنگ نمی شوند و یا یک چشم به خوبی چشم دیگر تمرکز نمی کند. به طور معمول، یک چشم قوی تر از دیگری می شود و باعث می شود مغز تصویر چشم ضعیف را نادیده بگیرد. در صورت عدم درمان، چشم ضعیف تر ممکن است بینایی خود را از دست بدهد که قابل اصلاح نیست. حدود ۲ درصد کودکان بین ۶ ماه و ۶ سال دارای آمبلوپی هستند.

 

انحراف چشم یا لوچی (استرابیسم)

این مشکل زمانی اتفاق می افتد که عضلات چشم ها هماهنگ نیستند و به درستی با هم کار می کنند. تا ۴ درصد کودکان دچار انحراف چشم هستند. در صورت عدم درمان، این اختلال می تواند منجر به آمبلوپی و از دست دادن بینایی شود.

آستیگماتیسم

این مشکل در صورتی اتفاق می افتد که قرنیه یا عدسی چشم دارای شکل نامنظم باشد. اگر این مشکل برطرف نشود، می تواند منجر به تاری دید در هر فاصله ای شود. تا ۲۸ درصد کودکان ۵ تا ۱۷ ساله دارای آستیگماتیسم هستند. به گفته متخصصان چشم این وضعیت در میان بچه هایی که دوربینی یا نزدیک بینی دارند، شایع تر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *